Globalisert landbruk: modellen er utmattet, Olivier de Schutter


Del denne artikkelen med vennene dine:

Utdrag (konklusjon) fra et intervju publisert i dag i verden, les her om retten til mat i verden. Av Olivier de Schutter (etterfølger av Jean Ziegler).

Lær mer og diskutere

Jeg trodde på statens allmektighet, jeg tror i dag i allmektet av demokratiet. Jeg tror ikke det er nødvendig å vente passivt for at regjeringer skal handle på egen hånd. Blokkene er for mange; presset utøvde på dem, for ekte; og skuespillere som er hindringer for å forandre, for kraftige.

Jeg tror at transformasjonen av matssystemer vil være basert på lokale tiltak. Uansett hvor jeg går i verden, ser jeg borgere som er lei av å bli sett på som forbrukere eller velgere, og vil være virkelige agenter for forandring ved å prøve å finne frem til mer ansvarlige måter å produsere og konsumere.

Den endelige meldingen jeg gir til regjeringer er behovet for å demokratisere matssystemer. Dette betyr at de må innrømme at de ikke har alle løsningene, og at borgere må få mye plass i beslutningsprosessen. Jeg tror i dag mer i en overgang som pålegges av initiativer fra under enn ved forskrifter som er pålagt ovenfra.


Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *