Airbus A380 og CO2


Del denne artikkelen med vennene dine:

A380: Den siste utnyttelsen av den humane arten?Av Eric Souffleux

Mens alle ønsker velkommen den første flyvningen til A380, føler jeg meg dyp tristhet. Samfunnet rundt meg har Titanic Syndrome. Hun tror på fremdriften og tenker ikke på hva hun gir den. Uansett om vi har hørt om tilstedeværelsen av isfjell, er nøkkelen til å fortsette å bryte rekordene ... av energiforbruk og drivhusgassutslipp (GHG).

I kolonnene, leser vi at dette flyet er en "grønn gigant" fordi den bruker kun 2.9 til 100 liter parafin per passasjer km. Jeg finner at det å snakke om dette flyet som et økologisk akseptabelt fly er bare opprørende. Men jeg forstår det fordi det er en kronisk mangel på informasjon på isfjellene som truer oss. Blant disse isfjellene er den største absolutt global oppvarming. For å unngå de verste problemer, vet vi at det i dag ville begrense våre utslipp av klimagasser 500 kg karbon tilsvarende, og det er svært sannsynlig at det vil i morgen (i 2030-2050 horisonten) senke denne terskelen til 300 kg. Hva er tallet for 500 kg karbonkvivalent når det gjelder oljeforbruk? Her er omregningsfaktoren å huske: 1 liter petroleumstank fører til utslipp av ca. 800 g karbon ekvivalent. (Forfatteren snakker her i ren karbon ekvivalent og ikke i CO2, det er nødvendig å multiplisere denne figuren av 3 omtrent for å få tallet for karbondioksidets masse avvist, jf: Forbrenningsforhold og CO2 ). Derfor begrenser utslippene til 500 kg karbon ekvivalent å begrense sitt årlige oljeforbruk til 625 liter. Det er allerede veldig lite siden det ville tilsvare en enkelt tur i A380 (husdyrutgave med et selskap av "Fly Livestock" -stil) på 21500 km! Og fordi utslippene gjøres ved høy høyde, er den resulterende drivhuseffekten to til fire ganger høyere, som fordeler det tillatte kilometerloftet tilsvarende. For å forenkle beregningene og å ta hensyn til de vitenskapelige usikkerhetene i dette emnet, tok jeg ikke hensyn til dem for resten av teksten, men dette aspektet av problemet må holdes i bakhodet.

Det må også tas hensyn til at drivhusgasser sendes ut med andre aktiviteter enn transportaktiviteten. I Frankrike er det bare en fjerdedel av utslippene våre som kan tilskrives transport, så vi kan si at vi må reservere for transport en fjerdedel av 625 liter nevnt ovenfor, 159 liter (bare et fat olje) ). Med en tønne kan du ikke reise i A380 lenger enn på 5500 km!

Og i denne transportsektoren er det ikke bare luftfart, det har (og langt foran) biler, lastebiler og båter. Endelig andelen av olje kan vi stå å reise A380 kan være rundt 20 liter per år, nok til å 700 km, noe som er svært optimistisk gitt karakteristikker av stratosfæriske utslipp. Vi kan se at A380 kun er kompatibel med økologi hvis folk er begrenset til en enkelt trans-oceanisk reise alle 20 til 80 år. Og igjen må de begrense sitt drivstofforbruk til 50 liter per år, en full belastning med våre nåværende biler!

Jeg tror jeg har gitt nok tall for leseren til å forstå at A380 er mest sannsynlig den nyeste menneskelige prestasjonen når det gjelder oppmuntring av drivhusgassutslipp. Da jeg var barn, var drømmen min til å bli en jagerfly. Jeg vokste opp med teknisk utvikling, brukte 60 timer ombord på sivile fly og jeg vet ikke av hvilket mirakel, jeg ble ledet av grunn og visdom på en annen måte å se verden. I to og et halvt år har jeg kommet i motstand mot dette samfunnet av avfall og se bort fra fremtidige generasjoner. Ikke stole på meg å fortsette på denne måten. Jeg boikoterer luftfarten fordi nå jeg vet konsekvensene, vil jeg betrakte meg selv med en skyldig forsettlig drap mot fremtidige generasjoner hvis jeg ved en tilfeldighet krysset igjen porten til et flyselskap.

Jeg tror også at det vil være nødvendig å reservere våre krefter for å møte eiendomsmeglingens skremmende sprekk, oljeskiftet og alle de ulykker som forbereder oss naturen.

Å konkludere, det som forstyrrer meg mest, er at gjennom dette forumet, og generelt, alle medier, er jeg en marginell. Jeg drømmer at alle menneskene som gjenkjenner seg selv i det jeg skriver, gjør det samme, slik at jeg ikke er den eneste eller nesten for å vitne om min daglige kamp mot fatalismen rundt.

Eric Souffleux


Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *