Mitt møte med Paul Pantone


Del denne artikkelen med vennene dine:

Møtet med Pantone (februar 2002)

I midten av januar 2002, 3 måneder etter at jeg tok min ingeniørgrad, bestemte jeg meg for å møte Mr Pantone i USA. Denne beslutningen ble ikke gjort over natten. Faktisk hadde jeg allerede byttet ut noen e-post med Paul som inviterte meg til å se ham i løpet av en "periode" utvidet 3-uke for å se alle mulige detaljer om et fremtidig samarbeid.

Så décollais den 4 eller 5 februar 2002 777 i en Boeing fra Paris til Salt Lake City 12h deretter 3 flytimer siden turen med et stopp i Houston. Jeg sier dette fordi det var mitt første fly og 12h-fly for en dåp med å fly over isen er ganske imponerende. Så etter flere reiser 28h (all inclusive) så vi ankom i Preston, en by full Rockies 200 km nord for Salt Lake City. Været var ganske isete: 50 cm snø og -20 ° C.

Jeg sier "vi" fordi jeg ikke gikk alene: Michel Saint Georges, en belgisk ingeniør lege, av Quebec-opprinnelse, fulgte meg: han skrev noen interessante tanker om mannen, klikk her .

Så mye for naturen, la oss gå videre til skuespillerne: neste dag møtes Paul for "trenings" -ugen. Serendipity, vi snakker 4: en nicois, Oliver, og en annen quebecois jeg glemmer navn, men "trening" var åpenbart undervist i USA (med sterke aksenter landet så plasseringen). Informasjonen i denne "treningen" er dessverre bare ren spekulasjon uten grunnlag eller til og med vitenskapelig bevis. Og da jeg spurte i begynnelsen av møtet, vitenskapelige undersøkelser, Paul var ikke i stand, til tross for sine løfter om å gi meg 2 uker senere (det var om uttalelser fra University of Berlin)
"Holde åpent sinn" var Paulus standard setning men Det er en forskjell mellom å være åpent og naivt å akseptere ubegrunnede teorier...

Når det gjelder forhandlinger som vi prøvde å ha, vet vi at det er et veldig viktig gap mellom innholdet på Paulus 'nettsted (såkalt veldig altruistisk) og mannen (veldig kapitalistisk) som er interessert i å selge "Lisenser" ... Dette dekalet er trolig ment å tiltrekke "byttet" enkelt.

Kort uke etter 3 fordelt som følger: 1 trening uke (uken på $ 1500) og 2 uker med "mekke" og ulike forhandlinger jeg var ganske ekstremt skuffet over at møtet, spesielt siden jeg hadde "investert" i dette møtet kan alle de svake besparelsene en student har.

Til slutt lærte vi ingenting på det teknologiske nivået, og studien min var den mest vitenskapelige tingen som eksisterer om Pantone-prosessen, og jeg kom tilbake til Frankrike, velvillig, hvis den ikke er deprimert ... men det ville fortsatt kjøre poenget! Bare positive ting: Michel og jeg måtte ikke betale treningsuke (3000 $ saved er allerede det spesielt for "vind"!), Som åpenbart ikke var tilfelle for 2 andre Praktikanter, og for posten, betalte Paul Pantone oss også den første uka av hotellet.

Selvfølgelig, Michel sa akkurat det samme: det er ingenting å forvente fra Pantone ...

Arbeidssøkfasen (mars 2002 - desember 2003)

Siden det ikke var noe å forvente Pantone enten teknisk eller profesjonelt, bestemte jeg meg for å jobbe aktivt ... Om mulig innen energi ... men, hvis oppfinneren er uærlig, trodde jeg (og tror fortsatt) i potensialet av prosessen som jeg ikke ga opp.

Mens jeg søkte en jobb som ingeniør, fortsatte jeg å forsøke å utvikle prosessen med de midler, svært begrensede, som jeg hadde. Det mest vellykkede eksperimentet var Zx (ZX-TD Pantone) fra Olivier (annet enn USA), og jeg vil referere til denne erfaringen senere. Jeg vil gjerne vurdere denne jobbsøkperioden som var ganske smertefull. Spesielt i jobbsamtalene klarte jeg å få: Jeg ble laget for å forstå at ingeniører ikke burde ha miljøoppfattelser: "En ingeniør mekanisk økolog? Det burde ikke eksistere! "Her er den klassiske replikken jeg ble konfrontert med da jeg ikke var glad i den grønne fargen på skjorten min ...Det følger av at en ingeniør må nødvendigvis utvikle forurensende produkter og forakte miljøet ? Under alle omstendigheter forstod de fleste HR-direktører eller ingeniører foran meg ingenting, eller lot som om de ikke syntes å forstå noe om begrepet innebygd reformering (grunnlaget for Pantone prosess teknologi). Under disse forholdene passerte jeg for en opplyst og det var vanskelig å foreta et faglig forhold sammen ...

Men det må også sies at HRDs også kan føle mitt ønske om å utvikle prosessen, dette kunne ha hindret min gode integrasjon i selskapet. I alle fall var denne jobbsøkingsperioden svært vanskelig, moralsk og økonomisk.

Det er veldig vanskelig å komme inn på energifeltet. Den omgivende skepsismen, den intellektuelle dovenskapen (den typiske: "hvis den ikke fungerte" ville være kjent) og vitenskapelig dogmatisme er allestedsnærværende. Og hvis det ville være uærlig å tilskrive totaliteten av feilene i enkelte innovasjoner til pressegrupper, er det åpenbart at enkelte selskaper forsvarer, noen ganger kraftig, deres prestasjoner.Samtidig gjorde jeg noen offentlige forelesninger, spesielt på økos messer eller show, men jeg så snart at det ville ta år med denne hastigheten. I mars 2002 lagde jeg også et radioprogram (på friradio "her og nå" Icietmaintenant.com ) i Paris med Jean Pierre Lentin, vitenskapsjournalist.

End 2002, bestemte jeg meg for å få slutt på det, i hvert fall midlertidig fordi tiden og kostnadene som ble pådratt var for viktig, og å lage et nettsted som snakket om min forskning. faktisk; det var den eneste tilgjengelige form for diffusjon som jeg hadde til rådighet: ideen om ekonologi ble født.

Fødsel av econologie.com (desember 2002 -?)

Det er mitt møte i desember 2002 med Gabriel Ferrone of the Selva, ekolog av årene 1970, samt René Dumont, som akselererte etableringen av nettstedet. faktisk; President for foreningen EES, Ecology Energy Survival, Gabriel hadde tonnevis med dokumenter på hyllene hans. Dette var veldig dårlig fordi mange av disse dokumentene var veldig interessante: Jeg foreslo derfor at det ble etablert et ynkelig nettsted for å formidle denne informasjonen.

Etter noen uker med arbeidet var nettstedet Econologie.com på nettet i begynnelsen av mars 2003.

Dessverre resulterte vanskeligheter med kommunikasjon med Gabriel (77 år) i nesten fullstendig separasjon mellom EØS og nettstedet i juli 2004 under overgangen til 2-versjonen.

Bare noen få tekster og dokumenter fra EØS forblir på nettstedet, men jeg fremmer ikke lenger denne foreningen, som det må sies, er døende: den er aktivt militært i 80-årene, men har mistet de fleste medlemmene for tiden ( mest ved død av alderdom), har hun ikke lenger vekten for hennes ambisjoner ...

Likevel var dette samarbeidet med Gabriel berikende og spesielt tillatt å opprette dette nettstedet ...

Målene til nettstedet blir forklart tydeligere på denne siden: Hvorfor Econologie.com nettsiden?


Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *