Oppdagelsen av Pantone-motoren


Del denne artikkelen med vennene dine:

På denne siden og følgende tittel "Pantone og meg" finner du en oppsummering av min 4 siste år, det vil si siden jeg oppdaget Pantone-prosessen.

Disse sidene "auto-biografiske" vil tillate deg å vite litt bedre, Christophe, webmaster på dette nettstedet.

Hvem er jeg?

Jeg heter Christophe Martz, i 2005 Jeg har 27 år og er fra Strasbourg.

Jeg er utdannet sivilingeniør ENSAIS (National School of Arts and Industries i Strasbourg) 2001 promotering og jeg innså, til min eksamen, en studie avsluttende prosjekt (FWP) på Pantone prosessen .

I 2003 skapte jeg nettstedet Econologie.com (Jeg kommer tilbake senere på opprettelsen av dette nettstedet).

Opprinnelsen til slutten av studieprosjektet på Pantone-prosessen (oktober 2000-januar 2001)

Det siste året i ingeniørskolen er delt inn i to perioder: første trimester hvor klassiske kurs er gitt og siste 2 reservert for slutten av studieprosjektet (som oftest gjøres i et selskap). I løpet av første kvartal må det gjennomføres et teknologisk forskningsprosjekt (PRT), denne PRT kan betraktes som en EFP-mikro og kan eller ikke ha direkte forbindelse med PFE. Dermed er noen PRT ikke verken mer eller mindre enn pre-studier av en EFP.

Jeg spesifiserer alt dette fordi valget av min PFE har nettopp kommet etter min PRT.

Faktisk gjenstand for min PRT var å turnere energiene "nye" og organisatoriske løsninger for å decongest flytrafikk og urbane områder (denne studien er tilgjengelig i sin helhet på denne siden .: studere på transport og energi for byen).

Under denne studien ga en av min lærerveileder, professor i fysikk, meg med en video rapport, som jeg tror er opprinnelsen til alt som vil følge.

Denne rapporten snakket om nullpunktsenergi, og inneholdt Stanley Meyer (kort før hans "offisielle" forsvinning). Du kan se denne rapporten på denne siden: rapporter om energi fra vakuum til absolutt null.

Svært fascinert av denne rapporten bestemte jeg meg for å vite mer om Stanley Meyer, det var slik jeg oppdaget Quanthomme presenterer vannbrenselcellen (WFC). Raskt hadde jeg ideen om å gjøre mitt siste prosjekt på WFC. Dessverre, på grunn av mangel på informasjon på Internett og i patenter, innså mine lærere og jeg snart at det ikke var rimelig å gjøre en IEP på dette temaet. Vi ville bli for raskt konfrontert med for mange usikkerheter og ukjente. Men det var en annen oppfinnelse presentert på Quanthomme-nettsiden: Pantone-prosessen.

Faktisk virket oppfinnelsen av Pantone ganske spennende og spesielt tilgjengelig nok til å gjøre det mulig å gjennomføre et prosjekt med slutt på studier om emnet. Jeg skulle foreslå et tema for karakterisering av Pantone-prosessen til min veilederlærer (som jeg takker i forbifarten). De ga meg det grønne lyset raskt: Pantone / Martz-prosjektet ble født! En Anvar-søknad ble gjort og akseptert.

Strømmen av PFE på Pantone-prosessen (januar 2001-oktober 2001)

Den opprinnelige varigheten av prosjektet var 5 måneder, det tok meg mer enn 8 måneder å overvinne minimum akseptabelt for å oppnå en ingeniørgrad. Men uansett, mitt prosjekt fascinerte meg, noen tiltak var veldig lovende.

Men her, i motsetning til hva man kan tenke, er ingen ingeniørskole det ideelle stedet å gjøre anvendt forskning: midlene mangler, personalet er ikke nødvendigvis tilgjengelig, men spesielt måleutstyret og undersøkelsen mangler stort. For eksempel måtte jeg innse hele realiseringen av testbenken (bilder tilgjengelig i rapporten): Planer, grovkutt, peke, innstilling i primer, maleri ... .Sveisene ble laget av laboratorietekniker. Etter at mine lærere hånet meg for ikke å bevege seg fort nok den rene vitenskapelige delen. I et annet eksempel måtte vi flytte prøvebenken med familiebilen til et teknisk kontrollsenter for å gjennomføre forurensningsbekjempelsestiltakene. Å se at dette ikke var seriøst å jobbe riktig, måtte han få en gassanalysator 200 km! Jeg takker i denne forbindelse teknikeren som ga sin tid en helg for denne oppgaven. Disse materielle vanskelighetene forklarer delvis, lengden av prosjektets varighet. Men det var bare begynnelsen på vanskelighetene.Nagrafikkperioden (oktober 2001-februar 2002)

Gradert i oktober 2001 (etter et forsvar foran et publikum på over 40 mennesker ganske enestående ting for en PFE), og sensing potensialet av prosessen som vist av resultatene i rapporten min, bestemte jeg meg for å gå alene og kanskje litt naivt, i et "løp" for tilskudd og forskningsbidrag.
De første ukene etter at jeg ble uteksaminert fra skolen, min agenda var full nesten hver dag: Stue, ble byen Strasbourg, ADEME, ANVAR, DRIRE, INRETS ... samt mange skoler, forskningssentre og offentlige institusjoner kontaktet. Jeg hadde også noen kontakter i Tyskland. Men etter et par uker med dette hektiske rase merket jeg med en viss skuffelse at det ville bli mye vanskeligere enn jeg hadde forestilt meg. Det er sikkert at jeg var, og jeg er fortsatt ikke, en stor forhandler eller diplomat, men det samme!

De overflødige unnskyldningene var hovedsakelig:

  • patentet er ikke i ditt navn,
  • vi hjelper ikke enkeltpersoner,
  • ingen offentlig institusjon støtter deg ...

Basert på disse fakta forblir jeg åpen for ethvert forslag, men jeg mottok ikke noen av disse organisasjonene. Jeg tror at en av de mest åpenbare reaksjonene i denne retningen var ADEME, bare å ignorere mine forespørsler, men ikke glemme å spore informasjonen på nasjonalt nivå ...

Jeg gikk også tilbake til ENSAIS for å foreslå en videreføring til PFE vedrørende en kjeleforening av prosessen. Dette etter å ha sett installasjonen "kjele" av David med gjennomsiktig flamme ved å brenne husholdningsbrensel. Min eks-veileder veileder, motor forbrenning ekspert, ex-ingeniør på Renault, var tilsynelatende fast bestemt på å slutte å høre om meg (eller prosessen?). Hans argument: "Du vet: Drivstoffolje mister fart i forhold til gasskjeler. ". Hum hum ... Slutten av forhandlingene.

Slik forakt i total miljøhykleri er vanskelig nok til kontanter. Alle sa at prosjektet mitt var veldig interessant, men ingen ga meg muligheten til å gå videre, ville det ikke være en sjanse eller et håp! Er det ikke forurensning, i bred forstand, et folkehelseproblem? Faktisk minner jeg leseren som vet ved resultatene av arbeidet mitt at prosessen tillater reduksjon av 90% av noen forurensende stoffer, dette etter noen få sekunder med drift. disse Forurensningsresultater er på denne siden eller i PFE rapport.

Dette i motsetning til ikke bare ineffektiv kald katalysatorer, men som, i tillegg til å øke forbruket, utgjøre miljøproblemer i løpet av deres livssyklus, for ikke å nevne de tunge metalloksyder og kostnader, econological, fremstilling av dem og gjenvinnings .

Foran så mange blokkeringer bestemte jeg meg, begynnelsen 2002, å gå for å se Mr Pantone i USA, ja; Kanskje et papir skrevet fra hånden hans kunne låse opp ting og kanskje han ville gi meg en ansvarsposisjon? Virkeligheten vil være veldig forskjellig ...

Les mer: Mitt møte med Pantone


Facebook kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *